خيارشور يکي از پرمصرف ترين شوريجات نه تنها در ايران بلکه در جهان است. در ميان روزهاي جهاني ثبت شده در تقويم يکي از روزها متعلق به خيارشور است، بله خيار شور. همين خيارهايي که بخشي از مواد اوليه سالاد الويه شما يا تزيين غذاهاي مخصوص شما مي شوند. روز 14 نوامبر هر سال به روز جهاني خيارشور اختصاص يافته است. خيارشور تقريبا مورد علاقه مردم در کشور هاي مختلف است اما مصرف خيارشور در آمريکا از ساير کشورها بيشتر است. با مطالعه اين بخش از آخرين خبر با روز جهاني خيارشور و حقيقت هاي جالب در مورد خيارشور بيشتر آشنا شويد.
تاريخچه خيارشور و روز جهاني خيار شور
با تاسيس انجمن توليدکنندگان خيار شور در سال 1949 در تقويم جهاني روزي تحت عنوان روز جهاني خيارشور ثبت شد اما اين روز هميشه در 14نوامبر نبود و در روزهاي مختلف آن را جشن گرفته اند.
تاريخچه خيارشور
تاريخچه کشف و پرورش خيار به 100سال قبل از ميلاد مسيح مي رسد. چيني ها نخستين ملتي بودند که خيار را پرورش داده و مصرف کردند و در قرن 16 ميلادي، هندي ها خيار را به شکل امروزي اش به سراسر دنيا معرفي کردند پس تاريخچه خيارشور به هزاران سال پيش زماني که در هند خيار ها به خيارشور تبديل شدند، بر مي گردد.همانطور که گفتيم آغاز خيارشور از هند مي باشد اما نامگذاري خيار شور مربوط به کشور هلند است، در کشور هلند کلمه Pekel نام گرفت که در اين زبان به معناي آب و نمک بود. درگذشته بدين دليل خيارها را به خيارشور تبديل مي کردند که بتوانند به مدت طولاني تري از آنها استفاده کنند زيرا خيارها پس از چندين روز خراب مي شدند و خيار تنها در فصلي خاص وجود داشت، به همين خاطر خيارها را در محلول آب و نمک و سرکه ريخته و تبديل به خيار شور مي کردند چراکه نمک و سرکه از رشد باکتري ها و فاسد شدن خيار ها جلوگيري مي کند. ملوانان هندي زماني کهبراي دريا نوردي و شکار محصولات به دريا ميرفتند، خيارشور را که ماندگاري بالايي دارد، همراه خود مي بردند تا در صورتي که سفر آنها طولاني شد، چيزي براي خوردن داشته باشند. اينگونه بود که ملوانان هندي خيار شور را به مرور زمان به کل دنيا معرفي کردند. يهوديان اروپاي شرقي خيارشور را به ليست غذايي خود افزودند و پس از مهاجرت به نيويورک در قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم خيار شور را به آمريکا معرفي کردند. در گذشته کار تبديل خيار به خيارشور بسيار سخت و زمانگير بود اما در نهايت به لطف چند اختراع در قرن نوزدهم ميلادي روش اين فرآيند تغيير کرد.در قرن نوزدهم ميلادي جيمز يانگ اولين اختراع به روش موم کردن به وسيله پارافين را اختراع نمود. اين موم به شکل يک پوشاننده غذا استفاده ميگرديد و از ظرف هاي شيشه اي در اين کار استفاده ميشد دومين اختراع توسط فردي به نام جان ميسون بود. اختراع او شيشه بسيار سنگيني بود که تحمل دريافت حرارت بالا براي ميکروب زدايي را دارا بود. شما مي توانيد يکي از بهترين روش ها و طرز تهيه خيار شور” فوق العاده خوشمزه را در آشپزخانه نمناک بخوانيد.
حقيقت هاي جالب در مورد خيارشور
آمريکايي ها بيشتر از مردم ساير کشورها خيارشور مصرف کرده و آنها تقريبا 20 بيليون در سال مصرف خيارشور دارند و 70%از خانوارها خيارشور مصرف مي کنند. مردم آمريکايي خيارشوري با دانه هاي ريز روي بدنه را ترجيح مي دهند. اروپايي ها خيار شور با بدنه صاف را دوست دارند و بر عکس آمريکايي ها دانه هاي ريز برروي بدنه را کم تر ترجيح مي دهند. آهنگ روز جهاني خيارشور pickle polka نام دارد. صداي گاز زدن خيار شور را snap گويند و صداي snap خوب از فاصله 30 سانتي متري شنيده مي شود.
جشن روز جهاني شور و ترشي
در روز 14 نوامبر که به روز جهاني خيارشور اختصاص يافته است، شما کافي است نوع شور و ترشي مورد علاقه خود را انتخاب کنيد و از آن لذت ببريد. خيارشور انواع مختلفي مانند نمکي، بي نمک، خيارشور شيرين، خيارشور تند، خيارشور ترش و … دارد. در اين روز حتي مي توانيد در کنار خوردن خيار شور ترشي مورد علاقه تان را بخوريد و لذت ببريد.
کالري خيارشور
هر 100 گرم خيارشور داراي 11 کالري مي باشد پس نگران نباشيد و اين ماده غذايي کم کالري را در برنامه غذايييتان بگنجانيد. خيارشور را مي توان در سالاد، ساندويچ و انواع چيزهاي ديگر استفاده کرد.




